torstai 22. maaliskuuta 2018

Livrustkammaren: I love you madly

Kuninkaallisen varuskamarin perusnäyttely on kiinni uusimisen vuoksi vuoteen 2019. Auki on vain vaununäyttely jonne oli sijoitettu I love you madly, kertomus kuningatar Marie Antoinetten ja ruotsalaisen kreivi  Axel von Fersenin rakkaustarinasta 1700-luvun jälkipuoliskolla.


Lähinnä näyttely koostuu vaunujen keskelle sijoitetusta rekvisiitasta.


Suhteen vaiheet, mukaan lukien von Fersenin organisoima kuningasparin epäonnistunut pako, oli kerrottu tekstitauluissa.


Debunkattiinpa taas kerran sekin että kuningatar olisi neuvonut kansaa syömään leivoksia.


AIvan lopussa on myös aitoja henkilöihin liittyviä esineitä kuten nämä lippu ja turnajaisvarusteet joissa von Fersen osallistui Kustaa III:n turnajaisiin.Luin näyttelytekstit niin huonosti että varauksella on tämä kerrottava Marie Antoinetten kirjoitusvälinesetiksi. Jos joku voi varmistaa niin hyvä.


Ja varsinainen reliikki: ikkunalasin kappale vaunuista, joista von Fersen kiskottiin ulos ja murhattiin keskellä Tukholmaa 1810.


Olisipa ollut muuan reliikki meilläkin, Axel von Fersenin salkku, mutta eivätpä sitä Ruotsiin lainaksi kaivanneet, epäilen ettei sen olemassaolosta siellä tiedetäkään.

I love you madly -näyttelyn videomainoskampanja Youtubessa.

2 kommenttia:

Oscari kirjoitti...

Niin, sitten vielä von Fersen oli Harvialan herra, hämäläinen kartanon omistaja. Lieneekö salkku sieltä perua, vai miten se on Turkuun joutunut?

Kari Hintsala kirjoitti...

Armfelt-suvun kautta, muuta emme tiedä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...