sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Helsingin kirjamessut 2012


Hieman jälkijättöistä, mutta kun kerran olin kuluneena vuonna ensimmäistä kertaa Helsingin kirjamessuilla, niin kait se on postauksen väärti aihe. Pakko on myöntää, että Turun kirjamessuja suurempi tapahtumahan tämä oli, ja esillä kaikenlaista mitä ei Artukaisissa näe, kuten shampanjabaareja.

Monista osastoista jäi mieleen Hagelstamin antikvariaatti, jossa oli myynnissä mielenkiintoisia pelejä.


Turun tapaan monenlaista esitystä oli joka puolella. Kukaan ei niitä kaikkia ehtisi kuuntelemaan ja tuskin on tarkoituskaan.


Paitsi ruokaan ja juomaan, sain messuilla kulumaan varsinaisiin hankintoihin vain hämmästyttävät 7 €. Vitonen meni tähän lapsille suunnattuun Hakkapeliitat-kirjaseen. 11-vuotias lukija antoi sille 1-5 tähden asteikolla 3½ tähteä.


Taidehistoriaa sai jo melkein ilmaiseksi. The Art of Roman Britain maksoi 2 €, ja siihen hintaanhan sitä ei saa edes Amazonista, postimaksujen vuoksi.


Painettujen kirjojen aikahan on pian joka tapauksessa ohi.

2 kommenttia:

hietzu kirjoitti...

Ei saa manailla painettujen kirjojen kustannuksella! :o Kulttuuri kuolisi ilman painettua tekstiä!
Mukavaa että messuilta löytyi nuoremmillekin lukijoille. Ja mikä taidehissan kirjalöytö kahdella eurolla!
En ole koskaan kirjamessuilla ollut vaikka täällä Jyväskylässäkin jonkinlaiset messut järjestetään.

Kari Hintsala kirjoitti...

Jotenkin mieleeni tuli museomme kirjastonhoitajan huomio, ettei Star Trekin USS Enterprisessa ole kirjahyllyjä. Epäilemättä kaikki "kaksiulotteinen" informaatio tullaan digitoimaan. "Codexmallinen" käyttöliittymä on pitänyt pintansa keskiajan alusta lähtien, ja pitääkin, niin kauan kuin me siihen addiktoituneet täällä kirjoinemme pyörimme.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...