lauantai 12. elokuuta 2017

Nauvoon meritse

Kesän alussa uutisoitiin uudesta suorasta yhteydestä Turusta Seilin kautta Nauvoon, mutta aika kesäloman viime metreille meni ennen kuin sinne ehdittiin. Liikkeelle lähdettiin M/S Fannylla.


Lähtöpaikka oli Läntinen rantakatu, jolta muutkin saaristoristeilyt yleensä alkavat. Fannyn takakansi täyttyi pian matkaajista, joista suurin osa oli Seilillä pois jäänyt (ja palatessa taas mukaan tullut) TYKY-ryhmä tms.


Laivan sisätilat olivat ankeahkot siinä mielessä, että ikkunoista näki ulos vain nousemalla erikseen niistä kurkkimaan. Myös palvelut olivat aika niukat: luukulta sai kahvia, jäätelöä ja suklaapatukoita yms. Ruokaa tai alkoholia ei ole tarjolla.


Alus on laskettu vesille 1974 ja ollut alunperin nimeltään Rai.


Matkalla merelle ohi lipuivat Aurajoen tutut näkymät.
Taakse jäivät myös Turun satama...


ja Ruissalon telakka.


Ruissalon rannalla erottui Kalkkiniemen patteri.


 Airistolla katseltiin vastaan tulevia laivoja...


ja sileitä rantakallioita.


Seiliin tultin parin tunnin ajon jälkeen. Saari on vanha tuttu ja sen nähtävyyksistä on postattu täällä ja täällä.


Nauvoon oli sieltä enää puolen tunnin rupeama. Vastaan tuli M/S Östern, jolla yhteydet Seiliin Nauvosta käsin pääasiassa hoidetaan.


Nauvon vierasvenesatama vaikutti varsin vilkkaalta,ravintoloita ja kauppoja oli moneen lähtöön.Hylkeet vaikuttivat suositult veistosaiheelta.Framnäsin nuorisoseuratalo rakennettiin vuonna 1909.


Uimarannan läheisyydessä oli myös vanha aitta.


Melko rannassa oli myös toisen maailmansodan muistomerkki. Nauvon pari nähtävyyttä saavat oman postauksensa myöhemmin.


Koko perilläoloajan, 3,5 tuntia Fanny odotti laiturissa. Se tekee edestakaisen matkan Nauvoon vain kerran päivässä, ja liikenne jatkuu syyskuun alkupuolelle.

.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...