sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Suuri Pohjan sota 2013 (2)

Peli oli jouduttu pakkaamaan, joten tilanne palautettiin valokuvadokumentoinnin perusteella.


Itärintamalla tilanne jatkui melkoisena junnaamisena rajaprovinssien vaihtaessa omistajaa. Valtasin Novgorodin takaisin, mutta Ruotsi otti tilalle Ladogan provinssin pääkaupunkeineen ja jatkoi Vologdaan, jota piiritettiin vuositolkulla. Tässä käydään taistelua Velikayan herruudesta, vastakkain Kaarle ja Pietari itse.


Suomessa kasakat valtasivat Vaasan, ja yrittivät samaa Turulle, mutta Ruotsista laivattu joukko-osasto tuhosi erinäisten käänteiden jälkeen arojen ratsumiehet. Tässä käydään taistelua Varsinais-Suomen alueesta.


Diplomatiaheitotkin tuottivat tulosta. Turkkilaiset (keltaiset nappulat) tulivat Kaarlen puolelle ja aloittivat marssinsa Puolaan, mutta seuraavan kierroksen diplomatiaheitto pyyhkäisi ne takaisin pooliin. Myös Mazeppan ainoa (sininen) ukrainalaisnappula käväisi kentällä, pariinkin kertaan (Ukrainan alue merkitty vaaleanvihertävällä).


Myös Tanska-Norja liittyi viimein Ruotsin vastaiseen koalitioon. Karoliiniarmeija vyöryi Norjaan, mutta emämaasta saatujen vahvistusten turvin norjalaiset heittivät tunkeutujat ulos.


Erityisen sekavaksi meno muuttui Saksassa, jonka melskeissä pyörivät myös Holstein-Gottorpin ja Hannoverin yhden nappulan armeijat. Saksin pääkaupunki joutui sen verran pahaan vaaraan, että joukkoja piti tuoda takaisin Baltiasta sitä puolustamaan.


Peliä on ehditty puoliväliin, vuodet 1700-1710, mutta mitään ratkaisua ei puoleen eikä toiseen ole syntynyt, paitsi että pelin päättyessä tähän tilanteeseen Ruotsi sen selvästi voittaisi.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...