tiistai 29. tammikuuta 2013

Eylau 1807-2013 (1)


Eylaun taistelun vuosipäivän (8. helmikuuta) aikoihin on ollut tapana pelata taistelua esittävä strategialautapeli. Parina vuonna se on tainnut jäädä väliin, jota sitä suuremmalla syyllä levitettiin peli esille tänä vuonna. Vuonna 1807 ei vielä lennetty ottamassa ilmakuvaa, mutta nyt se onnistuu, tässä ranskalaisten rintama idästä länteen...


...ja tässä venäläisten rintama lännestä itään.


Ja tässä Venäjän armeijan ensimmäiset siirrot.Ranskan armeija ryhmittyi moitteettoman lineaariseen rintamaan odottamaan vahvistuksia.


Vahvistusten (Davout'n armeijakunta) saavuttua oikealla sivustalla kävi pian ilmi, että venäläiset olivat vaarantaneet pahoin vasemman sivustansa hyökkäämällä siellä hätiköiden.


Ostermanin divisoona jauhautui murskaksi jouduttuaan Murat'n ja Davout'n pihteihin ja pian oli myös Kamenskin divisioonan vuoro.Ranskalaisten vasemmalla sivustalla käytiin kahakointia itsensä keisarin johdolla, mutta varsinaisesti taistelu ratkaistiin rintaman toisessa päässä.


Loppuun asti ei ehditty pelata, mutta lopputulos vaikutti selvältä. Venäjä janoaa kuitenkin kostoa ja revanssi on pian edessä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...