torstai 26. elokuuta 2010

Matka Ahvenanmaalla jatkuu

Kastelholman linnan nurkilla on muutakin nähtävää, Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseo ja Vita Björnin vankilamuseo. Tässä kartta, klikkaamalla suurenee.


Jan Karlsgården on yksinkertaisesti Ahvenanmaan Seurasaari:
Koska Salme esitteli blogissaan ahvenanmaalaisen etanan, esiintyy tässäkin mainittu otus:Matka jatkui Godby Hotelliin. Portti kertoi paikan olleen Ahvenanmaan yleinen sairaala vuosina 1846-1953.Portin takana vieraat otti vastaan aito peltilehmä......ja itse hotelli näytti tältä.Takapihalta löytyi uima-allas ja sanokaamme ilmeisen kauan sitten käytöstä poistettu vesiliukumäki. Mutta lapsille riitti allas, jossa he polskivat niin illalla kuin aamulla.Ja nyt lyödään pöytään viikon luontokuvat! Hotellin TV-huoneen huonekasviin oli nimittäin asettunut hepokatti, jonka pojat pian huomasivat.
Hotellilla vietettiin maalais-iltamia, joten me iltaan osallistumattomat söimme lihapullia koko porukka. Saunavuorot oli jaettu naisten ja miesten vuoroihin, naiset ensin. Miesten saunavuoro alkoi vasta klo 20.30 joten mahtoikohan sinne monikaan jaksaa? Ainakin meidän perheemme oli unten mailla jo yhdeksältä, sen verran aikaisin oli matkaan lähdetty.

Seuraavana aamuna käväistiin Vita Björnissä ja jatkettiin Sundin kirkon kautta Bomarsundiin. Siitä toiste.

PÄIVITYS: Sääli kyllä hotelli paloi maan tasalle keväällä 2018.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...