perjantai 2. maaliskuuta 2012

Niiliä ylös ja alas


Palasimme viime yönä kotiin Egyptiin suuntautuneelta Teman Osiris-kiertomatkalta. Nähtävyyksiä kierrettiin välillä Abu Simbel - Kairo eli likipitäen koko maan pituudelta. Pää on niin tupaten täynnä elämyksiä ettei niistä vähään aikaan pysty edes raportoimaan, ajan kanssa kyllä.

Eurooppalaiseen kulttuurimatkailuun tottuneelle ensimmäinen käynti Afrikassa oli melkoisen raflaava kokemus. Toisaalla ylellisiä risteilijöitä ja hotelleja palvelijoineen, toisaalla roskaiset maantienvarret ja päällekäyvät kerjäläisten ja kaupustelijoiden joukot. Aikamoinen siirtomaaherran fiilis tuli jo siitä että kantajat raahasivat pakaasit aina kun majapaikkaa vaihdettiin.

Hieno matka kerta kaikkiaan, kiitos erityisesti oppaamme Juulian, jossa yhdistyivät ensyklopedinen tietämys Egyptin historiasta ja uskomaton johtamis- ja järjestelykyky kaikissa tilanteissa. Totta puhuen Egypti on maa, johon en omatoimimatkaa kuvittelisi tekevänikään.

EDIT 31.5.2012 Kaksi kuukautta se vei, mutta jonkinlainen matkapäiväkirja on nyt valmis:

Ensi kertaa Egyptiin
Matka Kuninkaiden laaksoon
Deir el-Bahri
Memnonin kolossit
Karnakin temppeli
Risteily Niilillä (1)
Risteily Niilillä (2)
Edfu
Kom Ombo
Assuanin padot
Keskeneräinen obeliski
Felukkapurjehdus Niilillä
Nubialaiskylän vieraana
Abu Simbel
Yöjunalla Kairoon
Citadel ja Muhammad Alin moskeija
Khan al-Khalilin basaari
Kairon katuja
Gizan suuret pyramidit
Gizan aurinkolaivamuseo
Gizan sfinksi
Sakkara
Takaisin Hurghadaan - ja kotiin

Alkuperäiseen matkasuunnitelmaan tuli lisäyksenä tutustuminen Karnakin temppeliin, toisaalta Kairon koptikorttelit jäivät turvallisuustilanteen vuoksi pois.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...