perjantai 30. maaliskuuta 2012

Napoleonin Egyptinretki (3)

Ja tietysti aiheesta on tehty peli - vieläpä yhdistettynä (kartat samalla arkilla) toisen "unohdetun" sodan, Suomen sodan 1808 kanssa! Peleille on myös yhteiset säännöt ja molemmat kuvaavat joukko-osastoja prikaatitasolla. Kannessa Egypti on prominentisti esillä, milläs muullakaan kuin Lejeunen kuuluisalla maalauksella kuvitettuna.

Suunnittelijana on ollut Joseph Miranda, joten satunnaistapahtumat (random events) ovat taas päivän sana. Koska peli (oikeammin Suomen sota -puolisko) on menossa näyttelyesineeksi, en ruvennut sen enempää sääntöjä opiskelemaan. Mielenkiintoista kyllä, ranskalaisilla savanteilla on oma counterinsa, joka on varustettu suurennuslasilla ja merkinnällä SC (Scientific Commission of the Institute of Egypt). Taisteluarvoja sillä ei ole, mutta aina kun yksiköllä on tilaisuus ryöstää (loot) "raunioheksi", saa Ranska siitä voittopisteen! Raunioiksi on laskettu Kairon ympärillä olevat Gizan suuret pyramidit, Heliopolis ja Memphis, sekä tietysti rannikolla oleva Rosetta.

Tässä näyte countereista, alhaalla oikealla dromedaarirykmentin edustaja.Kartta kuvaa Niilin vartta El Minyaan asti, ja jatkuu idässä pitkin Välimeren rannikkoa Beirutiin saakka. Tässä näyte Niilin suistolta.


Missäs se Rosetta sitten on? Se sijaitsee 65 km itään Aleksandriasta, ja on arabiaksi nimeltään Rashid.

.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...