keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Viking Grace

Aivan ensimmäisten joukossa emme tätä Itämeren uutta komistusta koeajamaan ehtineet, mutta maaliskuun alussa jo kumminkin, miniristeilyllä lauantai-illasta sunnuntai-iltaan. Hytti oli aika perussellainen, ulkoseinältä, eli jäiden kolina kuului hyvin, mutta olihan siinä iso pyöreä ikkuna.


 Käytävän kokolattiamattoa.Kaikki muut jäivät ilmeisesti juhlimaan myöhään yöhön, sillä aamulla Tukholmassa ei näkynyt juuri ketään kuten kuvatkin todistavat. Toki meininki siitä päivän mittaan vilkastui, varsinkin piknikristeilijöiden tultua laivaa vaihdettuaan mukaan Ahvenanmaalta.


Turusta tehtävä risteily on todella mini, eli käydään kääntymässä Tukholman satamassa edes maissa käymättä. Kannelta näkymä kaupunkiin, joka oli meidänkin pääkaupunkimme vuosisatojen ajan.


Tukholman väylälle on pystytetty aikojen saatossa erilaisia puolustusrakennelmia, tämä tykkitornisysteemi laitureineen sai hytin likaisen ikkunan läpi nostalgisen rakeisen ulkoasun.


Maarianhaminan väylällä oli puolestaan tämmöinen pömpeli, käyttötarkoitus tuntematon.


Meininki merellä oli sen verran hyytävää...


...että aurinkokansi pysyi autiona. Kaikki talvivaatteet päälläkin me viihdyimme siellä vain hetken.


Kaikki oli toki uutta ja tyylikästä, mutta Ruotsinlaivoja vuosikymmenet seilanneelle ei kauheasti uutta ollut. Tutulla tapaa buffetravintola löytyi keulasta ja yökerho perästä. Spa oli kyllä hieno, isot porealtaat sekä höyry- ja yrttisauna olivat miellyttäviä kokemuksia, mutta Snow cave vain jäinen komero, jonka suosiolla jätin väliin. Ehkä tässäkin voi valistaa, että varsinkin viikonloppuisin on parasta varata aika spahan etukäteen, ne myydään äkkiä loppuun.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...