tiistai 26. maaliskuuta 2013

Pelien maailmoissa - enää vain muistoissa

Kaikki näyttelyt päättyvät aikanaan. Vitriinit avataan, esineet kerätään pois ja palautetaan museon omiin säilytystiloihin tai niitä lainanneille yksityishenkilöille. Turun linnan iso linnatupa muuttui eilen taas työmaaksi kun Pelien maailmoissa tuli tiensä päähän.Viimeinen kuva pelikerhohuoneen rekonstruktiosta. Niin, minne menevät päättyneet näyttelyt? Historian roskakoriinko, vai ehkä kuitenkin jonkinlaisiksi muistoksi ne nähneiden ihmisten mieliin? Vaikea sanoa onnistuimmeko kertomaan jotain olennaista näistä omistautumista ja eläytymistä vaativista pelimaailmoista niitä ennestään tuntemattomalle, vai herättikö se enemmän vastakaikua niihin jo tutustuneissa.

2 kommenttia:

Tommi Mäkelä kirjoitti...

Mielenkiintoisen oloinen näyttely, harmi että meni sivu suun. En nähnyt yhtään mainosta tapahtuman tiimoilta.. olisin ehdottomasti käväissyt jos olisin tiennyt tästä.

Kari Hintsala kirjoitti...

Semmoistahan se museonäyttelyiden kanssa on. Jos onkin vielä varaa toteuttaa jotain, ei sen mainostamiseen enää rahaa riitä. Itselleni käy tämän tästä niin, että huomaan mielenkiintoisen näyttelyn menneen. Usein ongelma on lyhyt esilläoloaikakin: viesti ehtii hädin tuskin läpi suuremman yleisön tietoisuuteen kun näyttely on jo ohi. Pelinäyttely sai sentään lähes vuoden aukiolon, ja vastaisuudessakin ison linnantuvan näyttely vaihtuu vuosittain. Hyvä näin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...