torstai 14. maaliskuuta 2013

Saint Tropez


Troppanista tulee ensimmäisenä mieleen huvijahdit ja julkkikset, tässä ensiksi mainittuja.


Kuten paikalisoppaamme kertoi, sesonki oli jo ohi ja ökyimmät ökypaatit jo poissa. Nämä olivat vähävaraisempien miljonäärien pursia. Laituripaikkojen hinnat tiemmä pyörivät tuhansissa euroissa per vuorokausi, parhaimpina aikoina.

Julkkiksista voi mainita paikan nimikkopyhimyksen nimeltä Pyhä Torpas, joka seilasi päättömänä rantaan joskus muinoin.


Kylän suuria poikia uudemmilta ajoilta on amiraali de Suffren, jonka patsas on paikkakunnan ainut, ja kuulemma siksi paikallisille nimeltään vain "patsas".


Brittejä vastaan uransa aikana usein taistellut mies oli myös Maltan ritariston jäsen, kuten laatastakin käy ilmi.


Julkkisvieraisiin voi laskea myös samurai Hasekura Tsunenagan, ensimmäisen Ranskaan eksyneen (myrsky pakotti hänet rantaan täällä) japanilaisen, joka saapui Eurooppaan Filippinien ja Meksikon kautta vuonna 1614 ja ihmetytti troppanilaisia mm. syömällä ruokansa puikoilla ja  niistämällä nenänsä paperinenäliinoihin.

Kuuluisin julkkis on kuitenkin Brigitte Bardot, jonka tähdittämään elokuvaan ...ja Jumala loi naisen paikkakunnan varsinainen maine perustuu:
Trailerissa vilahtava kaupunginranta nykyään.


Lopussa vilahtava aallonmurtaja.


Aallonmurtajan rannanpuoleisessa päässä on pyöreä Tour du Portalet...


...ja muistomerkki liittoutuneiden Etelä-Ranskaan elokuussa 1944 tekemälle maihinnousulle nimeltä operaatio Rakuuna.


Satamakaupunkien julkiset rannat koristellaan ilmeisesti väistämättä ankkureilla, niin tehtiin Kemissä ja niin on tehty St. Tropezissa.


Välimeri hieman tuulisena. Taustalla vasemmalla puolustusrakennelma nimeltään Tour de la Vieille.


Muutama kuva sieltä täältä, tässä rantakadun matkailutoimisto. Harmaakivirakennuksen sisällä oli...


...pieni kalahalli, tähän aikaan päivästä jo tyhjillään. Miten paikalliset kalastajat kaikkien miljonäärien sekaan mahtuvat, on arvoitus, mutta kaipa sopu sijaa antaa.


Kaupungin kolmas säilynyt vanha torni, Tour Jarlier.


Tämän kadun päässä olevalla kukkulalla olisi olut vielä kokonainen linnakekin, mutta se jäi ehtiväisempien turistien nähtäväksi.


Oudoille plataaneille oli selityksensä: amerikkalaisjoukkojen pakkauslaatikoiden mukana sodan aikana tullut kasvisairaus oli niitä runnellut.


Rantakadulle ehti vielä hetkeksi ihmettelemään...
...ja käymään taidemuseossa! Le musée de l'Annonciadessa on nimekkäiden impressionistien töitä, ja mikä ettei, etsiväthän hekin Rivieran valoa ja lämpöä.


Että sellainen paikka. Loppuun musiikkiesitys, joka tuli ensimäisenä mieleen kun luin matkaohjelmaan kuuluvan ko. paikkakunnan, nimittäin Army of Lovers ja La Plage De Saint Tropez. Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin..1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Tuolla plataanipuiden alla joskus jo lähes kymmenen vuotta sitten tuli seurattua paikallisten petankinpeluuta. Visiitti jäi yhden myöhäisillan mittaiseksi, kun lähdettiin majapaikasta Agaysta "ilta-ajelulle". Huvijahteja ja urheiluautoja riitti kaduilla. Jotenkin kuitenkin aika hieno fiilis kaupungissa oli. Joskus vois mennä katsomaan vähän tarkemminkin noita ankkureita ja patsaita :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...