lauantai 23. maaliskuuta 2013

Turun keskipiste

Googlen karttapalvelu on loistava keksintö, jolla voi hypätä katselemaan katunäkymiä isossa osassa maailmaa. Sillä voi myös selvittää, mikä on kotikaupungin keskipiste. Kun googlaa sanalla "Turku", on näkymä ensin korkealta...


...tarkentuen vähitellen kadunnimiin...


...kunnes Turkua merkitsevä A-kirjain täsmentyy Yliopistonkadun ja Käsityöläiskadun kulmauksessa olevan korttelin sisäpihalla olevan rakennuksen katolle.


Silloin on aika tartua oranssiin ukkelin ja hypätä kadulle...


...mutta voi pahkeinen! Ilmeisesti autotallina toimiva sisäpihan rakennus on liian matala näkyäkseen viereiseen risteykseen.


Tietääköhän kukaan, miten Google nuo keskipisteet määrittelee? Vastaava kokeilu Lontoossa tipautti suoraan Starbucks-kahvilan oven eteen...

Joka tapauksessa tämä on loistava tapa tutkia vaikkapa ennen kaupunkilomaa oman hotellin ympäristö, metrojen lähimmät sisäänkäynnit ym. mikä säästää aikaa perillä.

Kuvat: Google-kartat

5 kommenttia:

Anna Amnell kirjoitti...

Mitä siinä keskipisteessä on ollut aikaisemmin, vaikkapa keskiajalla?

Anonyymi kirjoitti...

Muistaakseni Tietokone-lehti julkaisi jo kymmenen vuotta sitten kymmenen vinkkiä digikameran käyttöön. Kännykkäkamera on joissain tapauksissa vielä parempi, kuten siinä, että vieraassa kaupungissa ottaa kuvan aina kadusta, jolta on poistumassa. Katsomalla kuvia päinvastaisessa järjestyksessä eli uusimmasta vanhimpaan osaa aina kääntyä oikealle kadulle!

(Toinen muistamani vinkki koski laitteiden korjaamista. Ota kuva aina kustakin ruuvista ym., jonka aiot irrottaa, jotta osaat koota laitteen takaisin.)

Kari Hintsala kirjoitti...

@Anna: Keskiajalla ei vielä mitään, paitsi ehkä viljelyksiä, niittyä tms. Lähin tunnettu rakennus oli nyk. kauppatorin kulmalla ollut P. Yrjänän hospitaali.

@Metsis: Kun niksiosastolle päästiin, niin tässä yksi. Pieniä jousia sisältävät esineet kannattaa purkaa läpinäkyvän muovipussin sisällä. Pieni mutta timakka jousi voi kalustetussa huoneessa hypätä yllättävän kauas ja kadoksiin. (Ei, ei ole omakokemaa, kuulin taannoin keräilijätapaamisessa.)

Anonyymi kirjoitti...

Tietääköhän kukaan, miten Google nuo keskipisteet määrittelee?

Etkö nähnyt sitä isoa A-merkkiä siellä sisäpihalla?

Kari Hintsala kirjoitti...

Kiitos, varastin linkin facebookiin. Mahtava idea!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...