torstai 16. toukokuuta 2013

100 museota?


Vieläkö joku muistaa nimimerkin Teppo M, ja hänen bloginsa 100 naista vuosilta 2007-2008? Ilmeisesti blogit olivat silloin vielä niin uusi juttu, että uskomaton hypetys moisen tiimoilta oli mahdollista.

Asia nousi mieleeni kun huomasin blogini Museot-tunnisteen lukeman nousseen 70:een. Ihan tarkalleen ottaen jokainen tämän tunnisteen saanut postaus ei käsittele yksittäistä museota (esim. tämä on sellainen), mutta toisaalta samassa postauksessa voi museoita olla pari-kolmekin, kuten vuoden 2007 Viro-retroilussa.

Pitäisikö siis asettaa tavoitteeksi 100 museota, ja missä ajassa? Vai onko kenellekään hyväksi käydä niin monessa museossa elämänsä aikana? On ihmisiä, jotka eivät ole astuneet jalallaankaan museoon ja ovat ylpeitä siitä, ehkä syystäkin. Viimeksi mainittu muistutuksena siitä, että olen asiassa puolueellinen: museoammattilaisena asiani on yllyttää ihmisiä niihin.

Kuinka moni lukija osaa sanoa monessako museossa on poikennut?

Kuvassa graafinen esitys Turun linnan kävijämääristä 1800-luvun lopulta 1900-luvun puoliväliin.

3 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Pitäiskö ryhtyä laskemaan. Voisin väittää, että helposti tulisi sata. Jos ihan koko elämää ajattelee. Paikkakunnittain kun lähtisi muistelemaan. Ja hyväksi se on - tietenkin :-)

Kari Hintsala kirjoitti...

Mari & Co, vaihdoin sanavahvistuksen ennakkotarkastukseen eli kommentit tulevat näkymään viiveellä. :-)

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Blogissani "museot"- tunnisteella on tällä hetkellä julkaistuna 122 tekstiä. Niinkuin sinullakin, osa teksteistä ei ole museokäynnin kuvauksia, mutta osassa on useampia museoita, joten ei ole poissuljettua, että 100 olisi jo koossa. Käytynä on melko varmasti, sillä blogia en ole pitänyt koko elämääni ja ulkomaisista museoista en suuremmin ole kirjoitellut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...