torstai 25. huhtikuuta 2013

Glorian antiikki 119 (4/2013)

Huhtikuun lehdessä on monta kohdetta Varsinais-Suomesta. Kaarinassa käydään Huonekalutehdas Korhonen Oy:ssa seuraamassa Alvar Aallon suunnittelemien huonekalujen valmistusta. "Aaltojakkara" täyttää tänä vuonna 80 vuotta, ja se oli vain yksi tuotteista, jotka syntyivät yhteistyönä: Aalto suunnitteli ja Otto Korhonen toteutti. Funkismööpeleiden pyhän kolminaisuuden kolmas osa syntyi 1935 kun Artek perustettiin myymään ko. tuotteita. Oma kokemukseni Korhosen huonekaluista ajoittuu opiskeluaikoihin: Turun ylioppilaskylän asunnot oli sisustettu niillä.

Kaarinassa on myös 1949 valmistunut Villa Nuuttila. Sen suunnitelleen arkkitehti Erik Bryggmanin kädenjälki on meille museolaisille tutuinta Turun linnasta, jonne hän päälinnan restauroinnin yhteydessä suunnitteli sen modernit osat.

Varsinais-Suomessa on myös Laitila ja siellä säilynyt hieno Kauppilan umpipihan kokonaisuus, jota lehdessä esitellään usean aukeaman verran. Kauppilassa on tullut käytyä niin aluemuseotyön merkeissä kuin matkailijanakin.

Muista jutuista mielenkintoisin oli art decon naiskauneuden esittely, liittyen Amos Andersonin taidemuseon näyttelyyn ART DECO ja taiteet France-Finlande 1905–1935.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...