tiistai 2. heinäkuuta 2019

Kokoelmakeskus Leira

Kokoelmakeskus Leiraan on koottu useamman Länsi-Uudenmaan museon kokoelmat, ja se on myös yleisölle avoin. Tilaongelmien kanssa painivia Varsinais-Suomen museoiden edustajia tämä entiseen Leiraksen tehtaaseen sijoitettu keskus kiinnosti kovin.


Esineitä kerrotaan olevan n. 80000, ja ainakin vielä kaikki näyttää olevan hyvässä järjestyksessä ja esineet siististi hyllyissään.



Myös vanhoja vitriineitä oli hyödynnetty.


Entisenä tehtaana täällä pääsee vaivatta trukilla joka paikkaan.


Siistiä ja tip-top oli myös kuormalavahyllyjen puolella.


Ennen kaikkea tilaa oli vielä niin paljon että se sai viimeisiä neliömetrejään laskeskelevan kokoelmatutkijan kateudesta vihreäksi (sama tunne oli tullut 6 vuotta aiemmin Tampereen kokoelmakeskuksessa).


Mutta pois mielestä moinen. Tässä muutamia yksityiskohtia, joita olisi tietysti riittänyt esinekulttuurista kiinnostuneelle loputtomasti.






Keskukseen oltiin hankkimassa tuholaistorjuntamekanismia, joka perustuu pakastamisen sijaan kuumentamiseen, kuulosti aika erikoiselta, mutta on jo monessa maassa käytössä.

1 kommentti:

Saana kirjoitti...

Kätevän näköisiä nuo kuormalavahyllyt. Pitäisi miehelle vinkata niistä, hän on hallitilaa rakentamassa ja semmoisille varmasti olisi käyttöä. Tuommoiset kokoelmakeskukset ovat kyllä mielenkiintoisia. Niistäkin voi löytyä vaikka mitä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...