Näyttely esittää siis Islannin luonnonihmeitä, ja sen vetonaula on keinotekoinen jääluola, jonne on opastettuja kierroksia (yksinkin saa mennä). Tarjolla olevia lisävaatteita saa vetää ylleen tarpeen mukaan.
Jääpalkki kuvan keskellä kuvasi eri tulivuorenpurkausten aiheuttamia nokikerrostumia jäätikössä.
Peilien avulla luotu vaikutelma jäätikköön syntyneiden railojen syvyydestä. Lumeen peittyneinä ne vaanivat jäätiköllä vaeltavien henkeä.
Seinän koloissa esiteltiin jäätikön elämänmuotoja.
Jäätiköihin saattoi tutustua myös huoneenlämmössä.
Interaktiivisesta seinästä sai lisätietoa viittoilemalla.
Pöytää pyöräyttämällä kävi ilmi jäätiköiden laajuus menneisyydessä ja tulevaisuudessa.
Erilaisia jäätikkötyyppejä esiteltiin pienoismalleina.
Koska jäätiköiden ulokkeet nimetään erikseen, on niitä Islannissa varsin suuri määrä. Me kävimme Etelä-Islannin retkellä Sólheimajökullin luona.
Kylmästä kuumaan eli Islannin vulkaaniseen maaperään. Kartanmuotoinen penkki tärisi kun filmillä järisi ja laava virtasi.
Teema jatkui alakerran vaihtuvassa näyttelyssä joka esitteli valokuvin nykyhetken vulkaanista toimintaa ja "tulivuoriturismia".
Islannin historia puun vuosirenkaisiin ikuistettuna. Puu lienee kasvanut muualla, sillä saaren metsät joutuivat jo varhain uudisasukkaiden hävittämiksi.
Islannin eläimistöä.
Perlaniin on rekonstruoitu 10-metrisenä Euroopan suurin lintukallio Látrabjarg.
Lähietäisyydeltä pääsee tarkastelemaan tämän monimiljoonaisen yhdyskunnan jäseniä, kuten ruokkeja...
ja lunneja.
Em. mannekiinit eivät ymmärrettävästi liiku joten lentävät linnut on lisätty virtuaalisesti.
Perlanin kahvila ja ravintola ovat suuren lasikupolin alla.
Sitä kiertävälle näköalatasanteelle pääsee erillisellä pääsymaksulla tarvitsematta maksaa museon sisäänpääsyä (jälkimmäiseen se toki kuuluu mukana).
Näkymä Reykjavikin lentokentälle, joka sijaitsee aivan keskustassa ja palvelee kotimaan lentoja (ulkomaan lennot tulevat Keflavikiin). Kenttä rakennettiin toisen maailmansodan aikana tukikohdaksi saksalaisia sukellusveneitä vastaan käytävää taistelua varten
Näkymä keskustaan...
ja yli Reykjavikinvuonon sen takaisille vuorille.
Perlan oli remontin vuoksi auki vain osittain, ja mm. planetaarion on määrä aueta vasta tämän vuoden marraskuussa. Meidän siellä ollessamme raksamiesten teline kaatui...
mistä hyvästä saimme pääsylippujen hinnat takaisin ja vielä kupilliset kahvia kahvilassa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti