maanantai 14. marraskuuta 2011

Tintti 3D


Kävimme isänpäivän kunniaksi katsomassa 3D-elokuvan Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus. Verkkaisen alun jälkeen vauhti yltyi melkoiseksi melskeeksi. Koska Yksisarvisen salaisuus Hergén versiona tapahtui Tintin kotikaupungissa, oli mukaan ympätty Kultasaksisen ravun meri- ja aavikkoseikkailu, jossa Tintti tapaa ensi kerran pahasti deekiksellä olevan kapteeni Haddockin, ja onpa mukana Milanon satakieli Bianca Castafiorekin. Kokonaan uusiksi on pantu tarinan pahikset. Lintusen veljekset ovat kadonneet, ja antiikinkeräilijä Sakarinista on tehty Haddockille kostoa janoava Rakham Punaisen jälkeläinen.

Nuorempi katsoja tykkäsi kovasti, enkä minäkään mitään valittamista löytänyt, vaikka aika oudolta touhu ajoittain näytti. Melkoinen kontrasti jotenkin siinä että animaatiohahmot on tehty muutoin realistisiksi ihohuokosia myöten, mutta kuitenkin heillä on sarjakuvahahmojen nenät! 3D-elokuvia näyttää tulevan nykyisin pilvin pimein, mutta joko Suomessa saa kokea 4D-elokuvia? Lontoossa ja Legolandissa niitä oli: tuuli puhaltaa naamaan, päälle roiskuu vettä ja sataa lunta, välillä tökkii penkkinin selkään. Ehkä niitä on vasta erinäisten nähtävyyksien yhteydessä erikoisuuksina (Lontoossa Madame Tussaud ja London Eye).

Lopuksi ränttäystä: minkä peevelin takia popcornit ja muut raksut ja naksut myydään elokuvateatterissa (ja tarkoitan tällä Turun Kinopalatsia) niin kukkuraisissa purkeissa, että sisältö varisee pakostakin yli? Aulan lattia tulee tästä möhnästä aivan siivottoman näköiseksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ja entäs volyymi? Meidän perhe katsomassa lasten kanssa Studio Ghiblin Kätkijät-elokuvan, ja ÄÄNI OLI VÄLILLÄ TURHAN KOVALLA! Mikä siinä on, että kuuro pitää pilata jo nuorella iällä?

Kari Hintsala kirjoitti...

Totta. Tintin meritaistelukohtauksessa tykinlaukausten basso tärisytti penkkejä niin että olisi luullut olevansa 4D-teatterissa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...