perjantai 25. marraskuuta 2011

Colosseum, osa V


1800-luvun kulttuurimatkailijoilla ei ollut mahdollisuutta räpsiä satoja digikuvia ja kiusata niillä bloginsa lukijoita. Matkamuistoja sen sijaan lienee ollut tarjolla siinä missä nykyäänkin ja mukaan saattoi ostaa vaikkapa tällaisen rintaneulan. Pellille maalatusssa kuvassa komeilee rakennus, joka lienee tulkittava Colosseumiksi. Ollakseen Rooman keskustaa ympäristö on peräti pastoraalista, syytä tähän abitato/disabitato-ilmiöön käsittelin täällä.

Rintaneula on kooltaan 4,2 x 5 cm ja tullut museon kokoelmiin vuonna 1972. Sen kerrotaan kuuluneen lahjoittajan äidinäidille. Digitoijiemme uunituore kuva esineestä tulee aikanaan Museot Onlineen.

Kuva: TMK

1 kommentti:

Jasmin Lukkari kirjoitti...

Kiehtovaa. Kiinitin tähän myös huomiota Ateenassa. Näin siellä maalauksia esimerkiksi Ateenan Akropolista 1800-luvulta. Näytti näissä vanhoissa aivan erilaiselta kuin nykyään, ympärillä paljon metsiä ja niittyjä. Nykyään Akropolilta voi nähdä kaupungin valkoiset talot katkeamattomana peittona niin pitkälle kuin silmä kantaa. Taisi käydä sielläkin samoin kuin Roomassa: maisemat muuttuivat rajusti 1900-luvulla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...