perjantai 6. syyskuuta 2013

Glorian antiikki 122 (7/2013)

Lähes heti perään toinenkin lehtikatsaus että päästään reaaliaikaan.

Kaj Kalin on kierrellyt kirpputoreilla arvailemassa mikä voisi tulevaisuuden keräilytavaraa. Mieleen jäi tokaisu että "kirjojen hinnat ovat nyt alhaalla kirpputoreilla (...)  [koska] niitä ei haluta olohuoneenseen, vaikka ne ennen olivat sivistyksen mittari". Äärimmäisen harvoin kirppareilta ylipäätään olen mitään kiinnostavaa kirjaa löytänytkään, mutta olisiko tosiaan painetun kirjan sisustusarvo kadonnut?

Kiinnostavin oli artikkeli Löytöretkille!, jossa kerrottiin mm. Anto Leikolan  kirjasta Norsusta nautilukseen - löytöretkiä eläinkuvituksen historiaan, sekä  kansallismuseon näyttelystä Avartuva maailma - Kartta-aarteita A. E. Nordenskiöldin kokoelmasta. Aihe liippaa läheltä maanantaina esiteltyä kirjaa.

Lisää paljastuksia tietämättömyydestäni: Nurmijärvi kuuluu tuntea muustakin kuin Aleksis Kiven syntymäkodista, nimittäin Savitorpan keramiikasta ja varsinkin sen kultapatinatekniikasta.

Ulkomaanmatkailua oli tehty Ranskan Rivieralle, Villa Ephrussiin, sekin jälleen itselleni tuntematon kulttuurikohde. Paikan oli luonut perintörahoillaan paronitar Béatrice Ephrussi de Rothschild, joka lahjoitti sen ennen kuolemaansa Ranskan Taideakatemialle.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...