maanantai 18. helmikuuta 2013

Olbia

Olbia lienee kaupunkeja, joista monikaan ei ole kuullut. Sardinian pohjoisosassa se kuitenkin sijaitsee. Sataman edustalla meressä oli simpukkaviljelmiä.


Reittiliikennelaivat Italian mantereelle olivat saaneet pintaansa sarjakuvasankareita.


Oma retkemme lähti vasta iltapäivällä. Sitä odotellessa pääsi sukkulabussilla kaupungin keskustaan. Olbialla voi olla vaikka miten muinaiset juuret, mutta nykyisellään se on melko keskiverto moderni italialainen kaupunki. Muutama kuva kuitenkin sieltäkin.
Lähikuva kaupungintalosta. EU:n lippu liehuu Etelä-Euroopan maissa usein. Täällä salossa oli myös Sardinian oma lippu.
Rantakadun palmuissa kypsyi taatelisato, kuten kai koko Välimeren alueella. Maistiaisiksi niitä oli saatu retken aluksi jo Tunisiassa.


Erilaisia poliisivoimia on Italiassa vaikka millä mitalla, miten sitten lainkunnioituksen laita lieneekään.


Sisilia on ollut historian keskiössä läpi kautta aikain. mutta läntisen Välimeren suuret saaret Korsika ja Sardinia ovat jotenkin jääneet paitsioon. Toki Napoleon oli Korsikalta, mutta mitä muuta niiden historiasta tulee mieleenne?

2 kommenttia:

Mikko Asikainen kirjoitti...

Kävin tuossa keväämmällä työreissulla Sardinian Cagliarissa niin piipahdin siellä Roomalaista amfiteatteria katsomassa. Kaikki turistiopasteet sitä kehuivat että miten siellä pidetään yhä konsertteja yms. Paikan päällä huomasin että teatteri on kuitenkin suljettu. Paksu ruoste peitti portin lukkoa, uudet, vanhojen kivien päälle rakennetut katsomot olivat aika lahonneessa tilassa ja se mitä näin viesti että paikka on ollut varmaan vuosikymmenen hylättynä. Kyselin hotellilla että mikäs tämä juttu niin sanoi vain että "closed for repairs". Joopajoo. Mitenkähän Italiassa yleensä, keskitetäänkö kaikki historiallisten kohteiden ylläpitorahat vain niihin keskeisinpiin ja kauneimpiin vetonauloihin?
Kuva paikalta: http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/181439_10151011157151056_2067256738_n.jpg

Kari Hintsala kirjoitti...

Italiassa on niin julmetun paljon muinaismuistoja, etten ihmettelisi jos provinsiaalisemmat jäisivät heitteelle. Toiaaalta paikka voinee olla kesäisin käytössä vaikka olisi miten kulahtanut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...