perjantai 30. marraskuuta 2012

Pariisin Heureka

Cité des Sciences et de l'Industrie on Euroopan suurin tiedekeskus, ja sen kyllä uskoo. Yhden päivän mekin saimme sinne uppoamaan. Paikka on keskustasta koilliseen, ja sinne pääsee metrolinjalla 7, asema on Porte de la Villette. Kaikenlaista härpäkettä oli, ja erityisesti lapsille suunniteltu osuus.
Muurahaisiin sai tutustua normaalikoossa......ja varsin reippaina suurennoksina.


Televisio/elokuvastudiossa sai tuntumaa liikkuvan kuvan taikuuteen siitä, miltä jokin näyttää kuvatessa...


...ja miltä ruudulta.


Lasten osuuden lisäksi oli paljon muutakin sisältöä havainnollistamasssa tekniikkaa ja luonnontieteitä.Paikka oli, kuten sanottu, valtava...


...eikä kaikkea jaksanut/ehtinyt millään käydä läpi, väliin jäi mm. lisämaksullinen näyttely gallialaisista (gaulois).


Hauskaa kuitenkin oli, ja pienempi retkeläinen uuvahti täysin. Itse olen hieman skeptinen sen suhteen, oppiiko näissä tiedepuistoissa lopulta mitään. Lapset tuntuvat vain säntäävän vekottimesta toiseen veivaamaan, pumppaamaan, polkemaan tai mitä ikinä niissä täytyykään tehdä. Tai no jaa, ehkä se on vain oma humanistin pääni, jossa luonnontiede ei pysy millään popularisoinnilla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huomasitkos "näköispatsaat" suomalaisista tieteilijöistä Outi Hovatasta ja Kari Enqvististä. Tai tv-ruudun, jossa pyöri vanhoja suomalaisia dokumenttifilminpätkiä, aiheena maailman muuttuminen, näin ainakin viime kesänä: http://www.sciencechangingtheworld.net/index.php?option=com_content&view=article&id=396%3Afilms-of-change&catid=55%3Asl&Itemid=216&lang=fr.

Kari Hintsala kirjoitti...

No voi harmi, ne(kin) tosiaan missasimme. Mutta kuten sanottu, talo on valtava, ja sen ympärillä vielä Parc de la Villette, jossa olisi lisää kaikennäköistä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...