Eteläisemmät otukset olivat luonnollisesti sisätiloissa, mutta riittipä kipakassa pakkasessa myös ulkona tarkenevia eläimiä kuten aasianleijona ja amurintiikeri.
Visentit toki ovat Itä-Euroopan metsissä talveen tottuneetkin. Laji ehti jo hävitä luonnosta, mutta kanta on elvytetty eläintarhoissa selvinneistä yksilöistä.
Kylmiin oloihin on tottunut myös Keski-Aasiasta peräisin oleva kaksikyttyräinen kameli...
...kotoisesta hirvestä nyt puhumattakaan.
Ahma ei huonosta maineestaan pääse. Viime viikonlopuna uutisoitiin sen surmanneen suurimman osan petojen uhreiksi joutuneista poroista.
Trooppisten talojen meiningit jäivät näemmä kuvaamatta, osin huuruun vetävän linssin vuoksi, mutta apinalinnassa kuvasin Euroopan ainoan apinalajin, Gibraltarilla elävän berberiapinan eli magotin. Kuuluisan legendan mukaan britit menettävät Gibraltarin jos apinat sieltä katoavat, ja niistä onkin pidetty hyvää huolta. Vaikutti siltä että vain nuoremmat yksilöt jaksoivat ola meistä hetken kiinnostuneita. Korkeasaareen magotit tulivat vaippapaviaanien tilalle.
Linnuista kuvattua tuli vain tunturipöllö. Kuvassa pilkulinen naaras, uros on kokonaan valkoinen.
Baraalit olivat saaneet omakseen Korkeasaaren korkeimmat kalliot. Tosin kotiseutunsa Himalajan korkeuksiin verrattuna lienevät vaatimattomia.
Muutamat eläimet olivat talviunilaa, mutta niin vain kävi että karhut heräsivät vain muutama päivä käyntimme jälkeen!
Talvisen Korkeasaaren sympolina loppuun tämä lumen peittämä veistos tiikeriemosta pentuineen.
.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti