keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Malborkin linnan päälinna

Kaikkein ylimpänä Malborkissa on tietysti päälinna korkeine torneineen. Sisäpihalla on kaivo, ja ympärillä 1800-luvulla rakennettuja käytäviä kahdessa kerroksessa.


Pihalla olisi myös voinut lyödä itselleen oman ritarikunnan kolikon.Yleisölle aukiolevassa osassa on mm. tämä kapitulisaliksi 1800-luvun restauroinnissa sisustettu sali, jossa jokaiselle ritarille on varattu oma istuin, hienoin suurmestarille.Linnassa on hypokaustilämmitys, kuten linnoissa usein, mukaan lukien Turun linna. Aukot avattin kun tuli oli sammutettu, jolloin lämmin ilma pääsi virtaamaan sisään.


Toisaalla löytyy ruokasaliksi eli refektorioksi entisöity holvisali takkoineen.Palvelusväki söikin sitten kyökin puolella.


Samassa siivessä keittiön kanssa oli ritarikunnan taloudesta vastaavien virkailijoiden tiloja.Päälinnassa on myös näyttelyitä eri aiheista, kuten lasimaalauksista sekä niiden valmistamisesta ja restauroimisesta.Oma osuutensa oli keskiajan puunveistotaiteella.Moderni versio keskiaikaisesta veistoksesta, ja työvälineet joilla se oli valmistettu.Linnan rakentamiselle ja restauroinnille oli oma näyttelynsä, sen vaikuttavin osa oli linnan alueen pienoismalli.


Tässä postauksessa pyörittiin etualan korkeassa neliskanttisessa osassa. Päälinnasta lähtee alas vasemmalle käytävä korkeaan kulmatorniin, mutta siitä toiste.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...