perjantai 21. maaliskuuta 2014

Messuille!


Turun Taide- ja Antiikkimessut järjestetään tulevana viikonloppuna tuttuun tapaan Artukaisten messukeskuksessa, tapahtuma on avoinna sekä lauantaina että sunnuntaina klo 10-17.

Myös Turun museokeskus on mukana ja koska ette kuitenkaan jaksa klikata linkkiä, niin kopioin ohjelman tähän:
Museokeskuksen osastolla sekä Messukeskuksen A-hallin ohjelmalavalla on luvassa mielenkiintoista ohjelmaa viikonlopun aikana. Osastolla on myös mahdollisuus keskustella kulttuuriperinnön vaalimiseen liittyvistä asioista museon rakennustutkijoiden kanssa.

Lauantaina 22.3. klo 11–14 osastolla on tavattavissa Tirkistelyä förmaakeihin ja ylishuoneisiin kirjan kirjoittaja, arkkitehti ja historian tutkija Panu Savolainen.

Sunnuntaina 23.3. klo 13–14 osastolla on tavattavissa Metsästys Suomessa julkaisun toimittanut ja Turun museokeskuksen aseasiantuntija, tutkija Kari Hintsala.

Lauantaina 22.3. ja sunnuntaina 23.2. klo 14 ohjelmalavalla Turun museokeskuksen rakennustutkija Eija Suna kertoo tapettien historiasta aiheenaan Käsintehdyistä tapeteista teollisiin. Miten tapetit ovat aikojen kuluessa muuttuneet niin teknisesti kuin tyylillisestikin? Luentoon liittyy runsas kuvamateriaali, joka pohjautuu maakuntamuseon tapettikokoelmaan.

Museokeskuksen osastolla ovat myynnissä myös museon uusimmat julkaisut Tirkistelyä förmaakeihin ja ylishuoneisiin sekä Rakkaudesta rakennuksiin ja muita mielenkiintoisia julkaisuja edullisin messuhinnoin. Myös vuoden 2013 yhtenä kauneimpana kirjana palkittu Metsästys Suomessa on mahdollista hankkia museokeskuksen osastolta.
Minut löytää siis paikalta ainakin sunnuntaina mainittuun kellonaikaan, mutta älkää nyt herran tähden tulko kysymään mitään vaikeita. Ymmärrätte kai että museossa pääsee aseasiantuntijan maineeseen kunhan tietää kummasta päästä pyssyä kuula tulee ulos. :-)

Metsästys Suomessa -kirjasta vielä sen verran, että se valittiin yhdeksi Suomen kauneimmista kirjoista 2013 tietokirjojen sarjassa.

Ja mitä ovat kuvassa näkyvät nukkekodin esineet? Ne tulevat esille yhdessä muiden vastaavien kanssa Turun museokeskuksen osastolle (A73).

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...