maanantai 28. tammikuuta 2013

Uusia blogeja

Uutisia Blogistanista (vieläkö sitä sanaa käytetään?) eli pari uutta museoaiheista blogia.


Turun linna uudistuu! on Turun museokeskuksen ryhmä- ja asiablogi, joka ainakin alkuun keskittyy kesäkuussa avattavan uuden perusnäyttelyn valmisteluun, kirjoittajinaan koko joukko hankkeeseen osallistuvia, mukaan lukien allekirjoittanut.


Myös Museovirasto avasi oman blogin, niin sanoakseni suoraan huipulta, sillä ensimmäisenä on sanansa päässyt sanomaan pääjohtaja itse ajankohtaisista aseasioista. Näkemys on varsin kärkevä, eikä mistään käy ilmi, että puhe on vuoden 1890 jälkeen valmistetuista aseista, eikä esim. Martti Kitusen piilukkoisista karhupyssyistä. Säilytystilojen turvallisuudessa ja henkilökunnan asiantuntemuksessa on varmasti parantamisen varaa, en sitä epäile, mutta olisin mieluummin nähnyt museoalan ylimmän auktoriteetin puolustavan museoiden oikeutta kokoelmiinsa, kuin päinvastoin. Nähtäväksi jää, jatkaako viraston blogi tällä mielipideblogilinjalla.

3 kommenttia:

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Kas, mielipide sopivalta taholta sai sinutkin esittämään mielipiteen. Vaihtelu virkistää?

Kehoittaisin lukemaan Kostetin tekstin toiseenkin kertaan. Sen lisäksi, että siinä ei rajattu aikaa, enimmäkseen puhuttiin aseista eikä (pelkästään) ampuma-aseista. Tylsistyttämään kaikkia teriä, mars! Alkaen vaikkapa piinkappaleista?

Hurmioitunut kirjoitti...

Kiitos blogivinkeistä.
Olen hieman yllättynyt Kostetin tekstistä. On hyvä että aseasiasta keskustellaan ja niiden merkitystä pohditaan,mutta ajatus museokokoelmien "puhdistamisesta" sai varpailleen. Ole kyllä samaa mieltä kommentoineen Ilpo Nurmen kanssa siitä että turvattomat museot eivät ole hyvä paikka aseille, mutta se että monesta museosta löytyy aseita liittyy todennäköisesti museon kertomaan historiaan, jonka vuoksi jokaisessa museossa ase merkitsee ja symboloi erilaisia asioita, erilaisia ihmisiä.

Turun linnan blogikin on kiinnostava,pääsee katselemaan toimintaa :)

Kari Hintsala kirjoitti...

@Kaisa: Ei virkistä. Vuosikausia internetin ”sananvapaudesta” nautittuani olen niin kurkkuani täynnä mielipiteitä, etten jaksaisi kuulla enää yhtäkään, edes omiani.

Huomiosi piinkappaleista on toki oikea.

@hietzu: Toivottavasti mahdollisimman moni meistä ehtii linnablogiin kirjoittaa, itse näyttelyn kanssa kun on aikamoinen työ... :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...