perjantai 18. tammikuuta 2013

Glorian antiikki 116 (1/2013)

Vuoden ensimmäisen Glorian antiikin teemana ovat kellot, ja asiantuntemusta oli, luonnollisesti, haettu Espoon WeeGee-talossa sijaitsevasta Suomen Kellomuseosta. Sen amanuenssi tiesi mm. Juhana-herttualla olleen Turun linnassa kaksi "itsestään käyvää" kelloa.

Rakennusperinnön parissa ollaan Helsingin keskustan vanhojen talojen porraskäytävissä, joista on viime vuoden lopulla ilmestynyt Helsingin kaupunginmuseon julkaisu Porrashuoneet  – helsinkiläisten porrashuoneita 1800-luvulta 1940-luvulle. Varsinais-Suomessa käydään Paimion vanhassa pappilassa.

Ulkomailla on käyty Ateenassa, ja se onkin niitä Euroopan kolkkia, jonne en ole ehtinyt, kuten koko manner-Kreikka.

Keräily-osiossa mainittiin vanhat matkaoppaat keräilykohteina. Itselläni niitä on vain muutama, mutta ehkäpä jokin blogijuttu niistäkin syntyisi. Lisäksi kerrotaan, että Suomessa on ehkä noin viisi vakavasti otettavaa japanilaisten miekkojen keräilijää, ja haastatellaan näistä yhtä.

Ja niin, lehden alussa alkoi uusi sarja, jossa arvuutellaan Turun museokeskuksen kokoelmien tuntemattomampien esineiden nimeä ja funktiota. Sattuneesta syystä jäävään itseni idean toteutuksen arvostelusta.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...