perjantai 7. joulukuuta 2012

Pariisin Disneyland


Disneyland Paris on maineensa veroinen jättihuvipuisto. Olimme varanneet siihen kuitenkin vain päivän eli jätimme kokonaan välistä toisen puoliskon, Walt Disney Studios Parkin, ja keskityimme Disneyland Parkiin. Huvipuisto on tiemmä suosittu kesätyöpaikka, ja niinhän siinä kävi että lippukassan suomalaistyttö tunnisti meidät mongertamastani englannista maanmiehikseeen. Samaa epäili myös hampurilaisravintolan virolaistyttö, ilmeisesti Suomenlahden molemmin puolin äännetään nykyajan lingua francaa samalla tavoin.

Astuimme heti sisäänpäästyämme aluetta kiertävään "villin lännen junaan".Jäimme pois Discoverylandin asemalla, mutta skippasimme sen suurimmalta osin ja menimme hempeänväriseen Fantasylandiin, ja veneajelulle halki maailman nähtävyyksien.Sieltä jatkettiin Adventurelandiin (jossa ajoimme jonkin Pirates of Caribbean -vesiradan)...


...ja kiipesimme Robinson Crusoen puumajaan.Puiston neljäs osio on villin lännen tyylinen Frontierland.Näkymä kauhutalon (jonne uskaltauduimme) rappusilta Frontierlandissa olevalle tekojärvelle, jonka keskellä suhahteli vuoristorata.


Kauhutalosta eikä muistakaan kohteista spoilereita tähän sen enempää. Lounasta haukattuamme menimme seuraavaksi järveä kiertävän "Mississippijoen siipirataslaivan" kyytiin, sen kannelta muutama kuva tässä..


 

Rantauduttuamme jatkoimme "lännenlinnoitukseen". Monet näkymät puistossa ovat pelkkää kulissia, johon ei edes pääse, tähän pääsi sentään kiertelemään.
Haahuilimme takaisin Fantasylandiin, jonka innoituksena ovat olleet kaikenlaiset eurooppalaiset sadut, Prinsessa Ruususen linnasta lähtien.Ulkopuolella soitteli orkesteri.


Liisan Ihmemaan hahmot oli sijoitettu labyrinttiin.
Labyrintin keskellä oli linna, josta näki yli Fantasylandin.


Vielä lisää satuja esiteltiin veneajelulla.


Ajelimme myös tätä satumaata kiertävällä junalla, mutta aivan viimeinen kohde oli Peter Panin lento, todella hauska elämys.


Kuten kuvasta näkyy, kohteissa ilmoitettiin edesä oleva jonotusaika. Tässä tapauksessa se vierähti yli tunnin, mutta oli toisaalta odotuksen arvoista, ja oikeastaan muut heikkopäisille sopivat laitteet olikin jo ajeltu. Pariisilaiset itse näyttivät suhtautuvan jonottamiseen rauhallisesti, suurkaupunkilaisia kun ovat. Toisaalta röökiä vedettiin jonossa estottomasti, olipa lähellä lapsia tai ei.

Pois mentiin Main Street USA:n kautta, mutta siellä juutuimme päivän päätösparaatiin.

Vaikka Akukin paraatissa vilahti, niin viimeisen kuvan Mikki on Disneymaailman ehdoton kingi. Main Streetin kaupat olivat täynnä Mikki Hiiri -krääsää, Akusta oli vain jokin kälyinen pehmolelu. Aku Ankka on kerta kaikkiaan niin suomalainen hahmo, että hänestä pidetään vain meillä, muulle maailmalle Disney on yhtä kuin Mickey Mouse.

Disneylandiin pääsee parhaiten paikallisjunalla, linja on RER A, ja asema Gare de Marne-la-Vallée – Chessy.

1 kommentti:

Hurmioitunut kirjoitti...

Tuttuja maisemia,samantapaisia kuvia on tullut nähtyä ystävän valokuvissa,joka oli tuolla kesätöissä.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...