tiistai 29. toukokuuta 2018

Antiikki & Design 170 (5/2018)

Toukokuun numero on tulvillaan kesäisiä aiheita, ja sopivammin kuin koskaan näin ennätyskesäisenä toukokuuna. Esittelyssä ovat varsinkin kesähuvilat, kuten Sääksmäellä kuuluisan Visavuoren naapurissa sijainnut Villa Wuolle, jossa kesiään vietti VR:n pääjohtaja Bernhard Wuolle perheineen ja palvelijoineen.

Tuusulanjärven taiteilijayhteisön huviloista olen vieraillut Ainolassa ja Halosenniemessä. Tästä kesästä lähtien on tilaisuus vierailla myös Järnefeltien Suvirannassa. Jossain Pirkamaalla Tampereen takana Juupajoella näyttäisi sijaitsevan sielläkin yksi käymätön kesäkohde, Kallenaution kestikievari.

Näyttelyistä on esille nostettu ruotsalainen tina ja suomalainen hopea. No, Svenskt Tenn on toki paljon muutakin kuin tinaa. Ruotsalaisen muotoiluyrityksen suunnittelijoista ja tuotannosta on tänä kesänä näyttelyt Didrichsenin taidemuseossa ja Hanasaaren kulttuurikeskuksessa. Ja suomalaista hopeaa on tietysti esillä Hämeen linnassa näyttelyssä Hohto - Suomalainen hopea 1600-1830. Jo lehden lukijamatkankin kohteena Hämeenlinnan näyttely on saanut kohtuullisesti huomiota ja myös esinemaailmaan liittyvä knoppitieto tulee ko. artikkelista. Näyttelyä kokoamassa ollut antiikkikauppias Bernt Morelius huomauttaa miten kynttilöin valaistulla aikakaudella hopean kiiltävällä pinnalla ja valkoisilla pöytäliinoilla oli valoa heijastavina merkitystä myös "valaisimina"


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...