maanantai 11. marraskuuta 2013

Kensingtonin palatsi

Kensingtonin puiston reunalla sijaitsee Kensingtonin palatsi. Sen edustalla on palatsissa lapsuutensa viettäneen kuningatar Victorian patsas, veistäjänä hänen tyttärensä Louise.


Museon lipunmyynti...


...ja näyttelyn aikajana. Tyynyjen aiheena kuninkaallisia.


Cambridgen hertttua ja herttuatar sekä "royal baby" George asuvat palatsin yksityispuolella. Yleisölle auki oleva puoli jakautuu neljään osaan. The King's State Apartments edustaa vanhempia tyylisuuntia.
Esillä oli hovipukuja, ja tietoa 1700-luvun hovietiketin erikoisuuksista. Kuningasparin läsnäollessa ei huoneesta voinut poistua joten palvelija kiersi potan kanssa tarjoamassa helpotusta sitä tarvitseville.


Myös Pietari Suuri vieraili palatsissa. Teknisesti orientoitunutta tsaaria kiinnosti siellä vain yksi asia, tämä laite, joka kertoi tuulen suunnan Englannin kanaalissa, ts. onko ranskalaisten maihinnousu mahdollinen. 1600- ja 1700-luvun vaihteen sotien aikana tämä oli hyvinkin olennainen tieto.


The Queen's State Apartments oli joutunut jonkinlaisen elävöittämispurskahduksen kohteeksi heti rappusistaan alkaen.No ei ehkä tästä sen enempää. Varmaan tämä kaikki jotain symboloi.


 Victoria Revealed kertoi arvannette kai kenestä.


Modern Royals esittelee kuningattaren sekä prinsessojen Margaret ja Diana pukuja. Tässä viimeksi mainitun kolttuja.


Palatsin puutarha on äskettäin renovoitu.


Puutarhaan kuuluvassa kasvihuoneessa (orangerie) on ravintola, jonka passasimme. Kenties sielläkin olisi ollut jokin näyttely, tai sitten tämä sana viittasi kesän tapahtumien teemaan yleensä.


Palatsin eteläfasadi oli remontissa ja peitetty sitä kuvaavalla pressulla kuten arvokohteissa usein.


Juuri tämä portti ja aita on se paikka, johon surevat englantilaiset toivat satojatuhansia kukkakimppuja kun tieto prinsessa Dianan kuolemasta 31. elokuuta 1997 tuli julki. Diana-kultin ajat elänyt ihmettelee toisinaan olisiko sellainen enää edes mahdollista.

1 kommentti:

Hurmioitunut kirjoitti...

Voi mikä paikka!
Muistan edelleen missä olin ja mitä tein silloin kun uutinen Dianan kuolemasta tuli ilmi. Kuinka saattoikin niin nuoreen ihmiseen painua tilanne niin syvälle vaikken sitä ennen ollut Dianaa edes seurannut. Jotenkin se kaikkien muiden ja median kauhistus vaikutti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...