tiistai 21. helmikuuta 2012

Vigelandin patsaspuisto


Oslon varsinainen monumentaalinähtävyys on kuitenkin Vigelandin patsaspuisto, kuvanveistäjä Gustav Vigelandin luoma kokonaisuus, joka kuvaa ihmisen elinkaarta syntymästä kuolemaan.


Kaikkein kuuluisin hahmo on tämä, "vihainen lapsi", Oslon vastine Köpiksen Pienelle merenneidolle.


Koko puistossa on vain yksi ihmishamo, jolla on vaatteet päällään, ja se on Vigelund itse!


Seuraavana päivänä kiersimme ostamillamme Oslo Passeilla kaupungin museoita ja muita sen tapaisia nähtävyksiä, joita kertyikin peräti kymmenen kappaletta, niistä toiste.

3 kommenttia:

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Tehtiin historiaa - meillä molemmilla samasta patsaasta kuva blogissa lähes tulkoon samana päivänä!

Olin tuolla Vigelandin puistossa 80-luvun puolivälissä enkä osannut arvostaa. Siihen aikaan Norjassa ei ollut pääsiäispyhinä juuri mikään auki emmekä tainneet käydä kuin Munckin museossa. Jostain syystä omatoimimatkallani myöhemmin satsasin bussimatkaan "Sonja Henien" modernin taiteen museoon enkä viikinkiveneisiin. Moka. Kyseistä museota myytiin "suurilla nimillä", joilta kultakin oli yksi rupunen taulu. Loput oli jotain muuta, jota en osannut arvostaa.

Enkä minä siitä Munckinkaan museosta suuremmin tykännyt ja McDonaldsin vessaan jäin jumiin. Problemaattinen suhde Osloon. Kunhan saat raportointisi valmiiksi niin täytyy miettiä uutta yritystä.

Hurmioitunut kirjoitti...

Vaikka taidehistoriaa opiskelenkin, tämä patsaspuisto on mennyt minulta ihan ohitse. Norja on minulle muutenkin melko tuntematon maa, vaikka melkein naapureita ollaankin. Serkkuni tosin muutti jokin aika sitten Osloon,että mikäli joskus suuntaan sinne, niin täytyy käydä katsastamassa tämä puisto.

Kari Hintsala kirjoitti...

Norja on todellinen tuntematon naapurimaa. Itsekin olin siellä viime kesänä ensimmäistä kertaa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...