perjantai 30. syyskuuta 2011

Glorian antiikki 103 (8/2011)

Lehden kannessa on prominentisti otsikko Modernin paluu, mutta toinen teema ovat kirjat ja siitä onkin mielenkiintoisia juttuja. Kari-paavo Kokin Tunnista tyyli -sarjassa on tavanomaisten lipastojen ja tuolien sijasta käsitelty kirjakaappien tyylihistoriaa. Toki niilläkin sellainen on, jouduin vain myöntämään etten itse sitä ollut koskaan tullut ajatelleeksi.

Sastamalassa (ehkä useimmille vielä tutumpi vanhalla nimellään Vammala) avattu "kirjamuseo" Pukstaavi vaikutti todella mielenkiintoisen toiminnalliselta uutuudelta ja tutustumisen arvoiselta - milloinkahan sinnekin ehtisi?

St. Gallenin luostarin kirjaston rokokoo-interiööriin oli myös käyty tutustumassa, ja komea paikka näyttää olevan, ehkä vain Sastamalaakin epätodennäköisempi kohde satunnaiselle suomalaismatkailijalle, sääli kyllä. Nykyään maailmanperintökohteena oleva luostari oli varhaiskeskiajalla todella merkittävä laitos ja sen alkuperäinen pohjakaava on yhden jos toisenkin keskiajan historiaa käsittelevän kirjan kuvituksena. Kirjaston valtavaa käsikirjoituskokoelmaa on alettu digitoida ja se löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...