tiistai 19. toukokuuta 2015

Händelin kotimuseossa


Saksalainen säveltäjä Georg Friedrich Händel (1685-1759) asui Lontoossa vuodesta 1723 kuolemaansa saakka, osoitteessa Brook Street 25. Paikalla on vuodesta 2001 sijainnut säveltäjän muistolle omistettu kotimuseo, jonne sisäänkäynti (yllä) on kuitenkin sisäpihan puolelta.

Kuvaaminen oli kielletty, joten pitkää postausta tästä ei tule. Ainuttakaan Händelin ajan huonekalua ei ole säilynyt, muistaakseni esillä olevat oli ainakin muutamin osin lainattu Victoria & Albert -museosta. Huoneistossa oli kopio 1700-luvun puolivälin cembalosta (jonka kuva on museon seinän mainoksessakin) ja rekonstruktio oli myös säveltäjän komea katossänky. Aikakauden taiteen ja grafiikan lisäksi esillä oli tietysti Händelin tuottamia sävellyksiä nuotteina, ja joitakin sai kuunnella kuulokkeitten kautta.

Tähän Mayfairin kaupunginosassa sijaitsevaan museoon eksyimme talvilomamatkallamme vahingossa, etukäteissuunitelmiin se ei kuulunut. Jos tätä jotenkin ynnäisi, ottaen huomioon että pääsymaksukin oli aika muhkeat £6,50, niin ei paikkaa oikein voi suositella kuin hartaimmille pyhiinvaeltajille.

Handel House Museum


1 kommentti:

Tiina Gustafsson kirjoitti...

Heippa!
Händeliä voi tänään kuulla livenä tuomiokirkossa klo 19 ja ihan ilmaiseksi :) Hallen poikakuoro (per. 1116) esiintyy, kuoro on 900-vuotisjuhlakiertueella.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...