perjantai 20. huhtikuuta 2012

Pelien maailmoissa, D-päivä miinus viikko


Pelien maailmoissa -näyttelyn avajaisiin on viikko ja Turun linnan isossa linnantuvassa on asianmukainen kaaos.





Ylläoleva rakennelma saa asukikseen otuksen tässä alla. Sen kanssa on syytä olla varuillaan.


Mutta mistä tässä on kyse?


Uhka on kokonaan suomalaista tuotantoa, Mikko Erjon ja Mikko Tavastin suunnittelema scifi-lautapeli 2-13 pelaajalle. Mikot olivat tänään paikalla rakentamassa näyttelyversiota pelistään. Synkkien käytävien maailma hahmottuu korttivetoisesti pala kerrallaan eikä koskaan voi tietää missä vihollinen vaanii. Alien on selvästi inspiroinut tekijöitä.


Tämä sen sijaan näyttää henkilökunnan taukotilalta vai voisiko sekin liittyä näyttelyyn?


Miten lienee. Tältä näytti tänään, palataan asiaan ensi viikolla.

6 kommenttia:

Hurmioitunut kirjoitti...

Nämä museoiden näyttelynrakentamiset ovat aina mielenkiintoisia! Niitä kun tavallinen museokävijä ei koskaan pääse näkemään. Kuinka kaikesta kaaoksesta syntyy lopulta hienoa ja elämyksellistä.

Kari Hintsala kirjoitti...

Juu, pitäisi kirjoittaa näistä enemmänkin. Jotenkin sitä vain arastelee keskeneräisten näyttelyprosessien repostelua, vaikka hyvää dokumentaatiotahan se olisi.

Kari Hintsala kirjoitti...

Jahas, nyt näyttää Bloggeriin tulleen minun osalleni jokin tekninen ongelma, joka estää kokonaan pääsyn editoriin eli avoimeksi jää milloin taas päivitän...

Hurmioitunut kirjoitti...

Se on kyllä totta että keskeneräisten asioiden esittely on hieman outoa, tai näin ainakin ise ajattelen omasta tekemisestäni. Mutta museorintamalla minusta on hienoa että yleisö päästetään kurkistamaan kulisseihin, että ihmiset huomaavat että siinä on muutakin kuin vain "vitriinien pystytys ja esineet kaappeihin". Ei ne näyttelyt nimittäin hetkessä synny.

Kari Hintsala kirjoitti...

Tämä toteutusvaihe on sinänsä suoraviivaista koska suunnitelmat on silloin jo valmiita. Tarkoitin oikeastaan suunnitteluprosesia aina hyväksytystä ideasta alkaen. Ensimmäiset ideoinnit ovat aina vallan muuta kuin lopputulos ja tämä kehitys olisi hauska dokumentoida. Sellainen voi kuitenkin sisältää tarjouskilpailuja ym. jota ei ole mahdollista netissä repostella. Itse toteutuksestakin voi työryhmässä olla mielipide-eroja, jolloin henkilökohtainen blogi toisi helposti vain kirjoittajansa oman kannan esille. Blogin tms. pitäisi olla siinä tapauksessa ryhmätyötä. Mutta ehkäpä sellainen on jossain jo toteutettu?

Anonyymi kirjoitti...

Kuopion luonnontieteellinen museo on kunnostautunut tuossa ryhmäbloggaamisessa. Blogia voi käydä kurkkaamassa osoitteessa http://kulumus.blogspot.com/

T. hietzu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...