tiistai 3. tammikuuta 2012

Vahdinvaihto Whitehallissa

Britanniassa on kaksi kaartin ratsuväkirykmenttiä, joiden päivittäinen vahdinvaihto (ma-la klo 11, su klo 10) Whitehallissa on suosituimpia turistinähtävyyksiä. Naislukijoille selvennykseksi, että punatakkisten rykmentti on Life Guards ja sinitakkisten Blues and Royals.

Siniset tulivat siis vaihtamaan vartiossa olleet punaiset. Tapahtuma eteni ihan rivakasti, mutta sitten punaisten johtaja meni antamaan sinisten johtajalle raporttia, jonka brittiarmeijan perinteiden mukaisesti pitää ilmeisesti kestää loputtomiin (mistä he oikeasti puhuvat, lienee anybody's guess kuten siellä päin sanotaan). Aurinko porotti niin armottomasti (pääsiäisenä, Lontoossa!), ettemme jaksaneet jäädä sen loppumista pölyiselle kentälle kuulemaan vaan jatkoimme matkaamme. Jos ketä kiinnostaa, niin Williamin ja Katen häävaunut ajoivat tämän samaisen kentän halki ja läpi portista josta punaiset sille toisessa kuvassa ratsastivat.

2 kommenttia:

Kaisa Kyläkoski kirjoitti...

Ketään ei kiinnosta, mutta kerron kumminkin. Elämäni ihkaensimmäisellä Lontoon matkalla kesäkuussa 1980 asuimme äidin nuoruuden tutun perheen luona. Perheen isä oli upseeri, jonka vaatekaapissa oli sellainen karhunturkistötsä. Hän järjesti tyttärensä koululuokan katsomaan Buckinghamin palatsin vahdinvaihtoa palatsin seinän vierestä ja pääsin äitini kanssa joukon jatkoksi. Sen jälkeen ei ole aidan takana seisominen kiinnostanut.

Olimme isäntäperheen kanssa myös katsomassa ison paraatin kenraaliharjoitusta. Myöhemmin olen päätellyt kyseessä olleen Trooping of the Colour eli kuningattaren virallisen syntymäpäivän juhlistus. Kuningatarta edusti kyseisessä harjoituksessa joku hänen lapsistaan... mutta en muista kuka.

Kari Hintsala kirjoitti...

Siippani taas muistelee pettyneenä ensimmäistä Lontoon matkaansa joka ajoittui uudenvuoden aikoihin: Buckinghamin palatsin kaarti ei suinkaan ollut turistikuvista tutuissa punaisissaan vaan harmaissa talvimantteleissa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...