perjantai 7. heinäkuuta 2017

Vapriikin museoita ja näyttelyitä

Turun museokeskuksen kohteet ovat ympäri Turkua, mutta Museokeskus Vapriikin näyttelyt puolestaan kaikki saman katon alla. Monesti niistä on tässäkin blogissa juttua ollut, mutta kiersinpä kesäkuun reissulla taas ne kaikki.

Uusin on taannon joukkorahoituksella toteutettu Suomen pelimuseo, joka olikin suurempi kuin olin ajatellut. Pelejä esiteltiin koko joukko, suurin osa tuntemattomia, sillä itse en TV- tai tietokonepelaamiseen koskaan hurahtanut. Esinemaailmaa edustivat lasten(?)huoneet eri vuosikymmeniltä.
Unohdettu ei ollut myöskään roolipelejä...


eikä lautapelejä.


Pelattavaksi löytyy kaikenlaisia pelejä flipperiä myöten, ja nostalgia leijui vahvana ilmassa monenikäisenkin kävijän ympärillä.


Lisäksi Vapriikista löytyy Mediamuseo Rupriikki...näyttely pohjois-hämäläisistä talvi- ja jatkosodassa...luonnontieteellinen museo...nukkenäyttely...
lätkämuseo...ja kivimuseo.

Erityisesti harmitti että postimuseoon tutustuminen jäi ihan läpijuoksuksi. Tämä aiemmin Helsingin keskustassa sijainnut museo sai taannoin uuden kodin Tampereelta ja näytti sisältävän vaikka mitä mielenkiintoista..

Tampere 1918 -näyttelystä onkin jo aiemmmin tullut kirjoitettua.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...