torstai 18. toukokuuta 2017

Kuka murhasi Giovanni de' Medicin?Yle Areenalla on vielä viiden päivän ajan mahdollisuus katsoa 8-osainen sarja Medicit, Firenzen valtiaat. Sarja on oikeastaan pitkitetty dekkari, jossa Cosimo ja Lorenzo selvittävät isänsä, Medicien pankkiirisuvun aseman luoneen Giovannin murhaa.

Seksiä ja väkivaltaa tässä oli vähemmän kuin lähemmäs viiden vuoden takaisissa Borgioissa. Ennen kaikkea Italia tässä näytti Italialta, olihan sarja kuvattu Italiassa (joskaan ei Firenzessä) eikä Unkarissa, joka Borgioissa ei näyttänyt ensinkään Italialta ja häiritsi ainakin minua suunnattomasti.

Henkilöiltään totta puhuen aika kuivakka esitys, Giovannin roolin tehnyttä Dustin Hoffmania ja Cosimon puolisoa Contessinaa esittänyttä Annabel Scholeytä lukun ottamatta. Richard Maddenin roolittaman Cosimon ilmeettömyydestä tulee jo suorastaan klisee, kun sukuimperiumin nuori isäntä vetää naama peruslukemilla pitemmän korren juonitteluissa toisensa jälkeen.

Ja asiaan kuuluu että nuorempi polvi on joutunut astumaan isännän saappaisiin vastoin vakaumustaan, taiteilijan kutsumuksensa hyläten ja nuoruudenrakastettunsa menettäen. Sivujuonteena kulkee Santa Maria del Fioren kuuluisa kupoli, jonka valmiiksi rakentaminen kokee sarjassa erinäisiä känteitä. Puolivalmis se on vielä sarjan lopussakin, mutta lisää tuotantokausiahan on tiemmä tulossa.

Hienot maisemat ja kulissit, mutta renessanssiajan taidetta olisi voinut ympätä enemmänkin mukaan, samoin kuin vaikka jotain siitä miten tuo melkein mihin tahansa rahoitusmanöövereihin riittävä sukuomaisuus oikein kartutettiin.

1 kommentti:

Hurmioitunut kirjoitti...

Olipa hyvin tiivistetty, sillä ihan samanlaisia ajatuksia heräsi. Cosimo on ilmeetön, omat lempparini ovat Contessina ja Giovanni. Ja taidetta lisää kiitos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...