Turkki tuli sotaan mukaan kolme kuukautta sen alkamisen jälkeen, ja sitä vastaan muodostui neljä rintamaa: Gallipoli, Palestiina, Mesopotamia ja Kaukasus, joista kolmella ensimmäisellä olivat vastassa britit ja neljännellä Venäjän armeija. Itäinen naapurimaa Persia oli virallisesti puolueeton, mutta Britannian ja Venäjän etupiireihinsä jakama.
Pelissä on siis kolme armeijaa: brittien counterit ovat saaneet perinteisen punaisensa, mutta keisari-Venäjä on joutunut luovuttamaan tummanvihreänsä (tässä tapauksessa siis "islamin vihreän") turkkilaisille ja saanut tyytyä vaaleansiniseen, no toki perinteinen venäläinen niin palatsien kuin maalaistöllien väri sekin.
Tummansiniset ovat ranskalaisia (heitä oli Gallipolin rintamalla, mutta pelissä voivat olla brittien jeesinä siellä missä nämä itsekin) ja harmaat saksalaisia (onpa mukana yksi Itävalta-Unkarin osastokin). Oranssit ja valkoiset ovat sissejä, joita siis voi olla kummallakin puolella.
Kartan väriksi on valikoitunut hiekanruskea eri sävyissään ja toki Lähi-itä kasvillisuudeltaan varsin niukkaa onkin. Jotenkin turhan ruma kartasta kuitenkin on tullut. Tässä näyte Egyptin-Palestiina rintamalta, jolla brittien operaatioiden pääpaino tulee olemaan jo alkuasetelmastakin johtuen.
Kaupunkien numerot ovat voittopisteitä, jotka lasketaan kunkin kierroksen lopussa ja jotka ovat samalla "rahaa" seuraavan kierroksen joukkojen ostelua ja muutakin kulunkia varten. Pelin lopussa lasketaan voittopisteet ja voittaa voi kumpikin (!) osapuoli.
Tätä kirjoitettaessa peliä on vasta kerran alettu pelata ja jo muutaman kierroksen jälkeen huomasimme pelanneemme keskeisiä seikkoja väärin. Raportointia sodan kulusta myöhemmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti