lauantai 8. syyskuuta 2012

Seinen jokiristeily

Monet kerrat Aurajoella Turun ja Åbon väliä förillä seilanneena piti tietysti uskaltautua myös Seinelle. Vesibusseja liikennöi useampikin yhtiö, Île de la Citén länsipäässä on Vedettes du Pont-Neufin laituri.Reitti kulki alavirtaan Eiffeltornille ja kääntyi takaisin kiertäen vielä Île de la Citén ja Île Saint-Louisin saaret ja vähän matkaa niistä ylöspäinkin. Ranskalaistyttö selosti rannan nähtävyydet ranskaksi ja englanniksi. Tässä kuvakimara.

Viimeinen kuva aivan Île de la Citén kärjestä. Sinä on pieni puisto, Square du Vert-Galant, jossa pitäisi olla plakaatti paikalla poltettujen temppeliherrojen muistoksi. Sen missasimme, mutta oli siellä myös palanen kiveä Kanadasta, Montrealin vuoden 1967 maailmannäyttelyn muistoksi.Muutoin kärki tai niemi tai miksi tuota sanoisi on mukava paikka oleilla ja katsella elämää Seinellä.

Sapeurs-pompieres on Pariisin palo- ja pelastuslaitos. Sapööri viittaa varhasiin pioneerijoukkoihin, ja se on edelleen sotilasyksikkö, periytyen Napoleonin ajoilta saakka.

Näkymä aivan kärkeen......ja kärjestä eteenpäin, Seinen alajuoksulle.Lopuksi Google-karttojen ilmakuva, jossa myös vesibussifirman "terminaali" ja tuo sapööripalomiesten asema.EDIT 10.9. Kun tuossa googlekuvassa näkyy niin selvästi ratsatajapatsaan varjo, niin laitetaan kuva siitäkin.


Kyseessä on Pariisi on aina yhden messun arvoinen ja Kana joka pataan -sutkauksistaan tunnettu Henrik IV.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...