tiistai 23. joulukuuta 2014

Esinejulkaisuja (2) Jalomäen umpipiha

Jälkimmäinen julkaisu onkin sitten upouusi, oman kappaleeni sain postista viime viikolla. Antti Kuusisto omistaa Ulvilassa sijaitsevan Jalomäen umpipihan, ja on julkaissut sen esineistöstä kirjan Jalomäen umpipihan aarteita.

Valokuvien teknisessä laadussa kirja ei yllä Sagalundin julkaisun tasolle, mutta esineiden määrässä ja runsaudessa ylittää sen reilusti. 456-sivuinen järkäle keskittyy pelkästään esineisiin ja niiden taustoihin, suurimmalta osin satakuntalaiseen talonpoikaisesineistöön, mutta myös monenlaiseen muuhun esihistoriallisia koruja, ikoneita ja kunniamerkkejä myöten. Kuvatekstit ovat paikoittain hengästyttävän perusteelliset, selvästi näkee että intohimoinen keräilijä on halunnut jakaa kaiken tietämyksensä, esim. pyykkipulikan mukana tulee sivun mittainen kuvaus pyykinpesun historiasta.

Ehkäpä paikkaan suorittamatta jääneet kansatieteen opintoni lukemalla tämän opuksen. Hyvin sen voisi myös työntää mitä hyvänsä kotiseutumuseon kokoelmaa digitoimaan lähetettävän ylioppilaan kainaloon.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...