maanantai 19. joulukuuta 2011

Museuminsel (5) Bode-Museum (tai ainakin melkein)


Aivan Museosaaren kärjessä olisi sijainnut viides ja viimeinen kohde, Bode-Museum (alunperin Kaiser Friedrich-Museum ), mutta rakkaat lukijat, sen edessä museokuntoni lopahti havaittuani että edessä olisi ollut joltinenkin jonotus. Museossa on mm. bysanttilaista taidetta ja numismaattiset kokoelmat, mutta tuolloin siellä oli renessanssiajan muotokuvia esittelevä erikoisnäyttely Geschichter der Renaissance ("renessanssin kasvoja"). Näkemättä siis jäi, mellevää katalogia oli myynnissä muuallakin, mutta vain saksaksi joten jäi hankkimatta. Jos mainoksen maalaus vaikuttaa tutulta, niin kuuluisa se onkin: Leonardon Nainen ja kärppä Czartoryskin museosta Krakovasta.

Palataan siis taaksepäin. Pergamonmuseon vieressä ja Neues Museumin edessä Spreen kanavan varrella oli melkoinen myllerrys käynnissä. Mistä oli kyse?


Lähistöllä ollut kyltti kertoi, että tekeillä on kokonaan uusi sisäänkäynti koko Museosaarelle, James Simon-Galerie. Valmista pitäisi olla lokakuussa 2013 eli silloin olisi hienoa vierailla taas Berliinissä!


Lopuksi vielä Museosaari nähtynä TV-tornin korkeuksista. Alueeseen lasketaan myös Tuomiokirkko ja sen viereinen Lustgartenin puistoaukea.

.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...