lauantai 17. helmikuuta 2024

Visiitti Vantaalle

Vantaan kaupunginmuseo sijaitsee Tikkurilan entisessä asemarakennuksessa, Suomen vanhimman rataosuuden, vuonna 1862 valmistuneen Helsinki-Hämeenlinna-radan varrella, ja se on myös Suomen vanhin säilynyt tiiliasema.

Museossa on esillä vielä ensi viikon arkeologi Andreas Koiviston käsikirjoittama ja taiteilija Tom Björklundin kuvittama näyttely Ikikallio tarinoi




Näyttelyssä on arkeologisia löytöjä alkuperäisinä ja ennallistuksina, jälkimmäisistä suurimpana tämä 3D-tulostettu kopio Vuosaaren luota merenpohjasta vuonna 2006 löytyneestä mammutin kyynärluusta.


Museon eteläpuolella sijaitsee Tikkurilan veteraanipuisto, josta bongasimme muistomerkit niin tulirintaman...


kuin kotirintaman veteraaneille.


Lounaalle hurautettiin Kahvila-Ravintola Håkansiin...


 tai tarkemmin sanoen tähän takana olleeseen ent. pehtoorin taloon.

Håkansbölen eli Hakunilan kartano on remontissa, mutta siitä on tarkoitus tulla vantaan kaupunginmuseon toinen toimipiste.

Lounaan jälkeen tehtiin opastettu kierros Kuninkaantien Vantaata halkovalla reitillä, nähtiin vielä jäljellä olevia kyläkeskuksia, sekä opittiin että pääte -by kertoo kyseessä olevan alueen vanhimman kylän, ja päätteen -böle että se on kylän ympärille syntynyt uudisasutus. Uudempia nähtävyyksiä edusti tämä ilmaa puhdistava esihistoriateemainen muraali Myyrmäessä.


Lopuksi poikettiin niinikään Myyrmäessä sijaisevaan Vantaan taidemuseo Artsiin, ja sen tammikuussa avautuneeseen näyttelyyn Kotini jossain.






Retken järjestivät Turun maakuntamuseon ystävät ja Lounais-Suomen esihistoriamatkailuyhdistys Louhi ry.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...