perjantai 26. heinäkuuta 2024

Loistokari

Loistokari eli "ulompi Kauppamiehenkari" sijaitsee Airiston pohjoispäässä, ja sen ohi on tullut seilattua useilla S/S Ukkopekan ja M/S Lilyn risteilyillä päiväsaikaan. 

Ukkopekka on jo vuosikymmeniä liikennöinyt iltaisin Loistokarille, mutta koska toiminta on nyt loppumassa, niin pitihän sinne vielä tänä kesänä ehtiä.


Kallioluodon nähtävyys on v. 1880 tienoilla valmistunut majakanvartijan tupa.


Sisällä on pieni museontapainen saaristolaisesineineen- tai antiikkeineen, miten tuota nyt haluaakaan luonnehtia. Loisto on alunperin sijainnut ulkonevassa ns. lyhtyikkunassa.


Kartta oli tökitty varsin kuluneeksi Loistokarin kohdalta.


Jos joku ei jaksa linkata alun wikipedialinkkiä, vaan mieluummin tihrustaa suuremmaksi klikaamaansa valokuvaa, niin tässä Loistokarin tarina.

Karun kaunis paikkahan tuo luoto on, tässä fiilistelykuvia kesäillasta.





Loisto on karilla edelleen, se on tämä tässä.

Matkustavaisia ei kauniista säästä huolimatta valtavasti ollut, joten tilaa pöydissä riitti hyvin.


Sitten olikin aika luvatulle illalliselle, ja todella hyvä kala-ateria siellä tarjoiltiinkin.




Onneksi myös henkilökunta ehti haukkaamaan safkansa. He olivat hoitaneet tarjoilun laivalla, roudasivat nyt sapuskat saareen, tarjoilivat sen, ja myyskentelivät snapsit sun muut sen jälkeen. Pisteet antaumuksellisesta asiakaspalvelusta.

Laiturilla ei kauheasti tanssittu, ehkä useimmat olivat tulleet kokemaan vielä nostalgisen fiiliksen (kuten me) tästä luodosta, jonka tulevaisuus on nyt hämärän peitossa.

Auringon romanttisesti laskiessa jäi Loistokari taaksemme Ukkopekan irrotessa laiturista paluumatkalle.


.


1 kommentti:

punaPaula kirjoitti...

Oi, herää nostalgisia fiiliksiä! Kävimme vuosia sitten Juhannuksena Loistokarilla hieno kohde, upea tunnelma, ihana kala-ateria. Joskus pohdittu, että lapsi pitäisi viedä myös tuonne, rakastaa kalastamista ja kalaruokia.
Mutta nyt siis loppumassa? Harmillista! Täytyy kaivaa kalenteri esiin, jos vielä tässä elokuun aikana ehtisimme - kiitos vinkistä/muistutuksesta!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...